Een stropdas strikken

Weten hoe je een stropdas moet strikken? Een stropdas strikken is niet moeilijk. Toch weten veel mensen niet hoe ze een stropdas moeten strikken. Ga jij trouwen of naar een nette gelegenheid en moet je een pak aan? Dan kan bij zo’n net pak een mooie stropdas niet ontbreken! 

Stel je voor dat je een prachtig pak aan hebt en een mooie stropdas gekocht hebt. Maar dan moet je deze stropdas gaan strikken, en dit lukt niet. Een scheef gestrikte stropdas ziet er natuurlijk niet uit, en dit wil je voorkomen. Met onze tips weet jij precies hoe je een stropdas strikken moet!

Hoe je strik je een stropdas?

Er zijn ontzettend veel manieren hoe je een stropdas kunt strikken. Het kan erg lastig zijn om je stropdas goed te knopen, maar waar je wel op moet letten is dat welke strik of knoop je ook gebruikt, de stropdas nooit te strak mag zitten. Wij zullen je uitleggen hoe je een stropdas kunt knopen, maar er zijn veel meer verschillende knopen om dit te doen!

Uitleg stropdas strikken: de enkele stropdasknoop

De enkele stropdasknoop wordt ook wel de ‘Four in hand’ knoop genoemd. Dit is de makkelijkste manier om je stropdas te strikken. Deze stropdasknoop is erg snel te leren en staat netjes!

Hang de stropdas om je nek en zorg dat de smalle kant aan de rechterkant hangt. De punt van het brede gedeelte van de stropdas houd je iets verder naar beneden, hiermee ga je namelijk de knoop maken. Leg het brede gedeelte van de stropdas over het dunne gedeelte heen.

Daarna pak je het brede gedeelte en deze draai je om de smalle heen zodat een omgekeerde V verschijnt. Het brede deel draai je nog één slag zodat deze over het smalle deel heen ligt met de voorkant naar boven.

Nu moet je de stropdas vast gaan zetten. Pak het brede deel vast en houdt met je vinger de halve knoop vast die je net hebt gedraaid. Vouw nu het brede gedeelte van de das naar boven zodat deze onder de stropdas terecht komt. Trek de brede punt bij je nek omhoog en schuif deze netjes in de knoop totdat de brede punt eruit komt. Daarna kun je de stropdas voorzichtig aantrekken.

Nu zit je knoop in de stropdas. Het enige wat je nu nog moet doen is deze aantrekken. Houd de knoop vast en trek met je andere hand aan het brede deel. Op deze manier schuift de knoop netjes naar boven. Zorg er wel voor dat je de stropdas niet te strak aantrekt en controleer of alles recht zit. Is dit zo? Dan ben je klaar met het stropdas strikken!

Stropdas strikken video

Lukt het strikken van je stropdas nog niet zo goed met behulp van de tekstuele uitleg? Geen nood! Wij hebben ook video’s gevonden waarmee je gemakkelijk een stropdas kunt strikken. Hier onder zie je een video waarin de enkele stropdasknoop uitgelegd wordt, succes!

Comments are closed.