Een vrijgezellenfeest organiseren

Moet jij een vrijgezellenfeest gaan organiseren? Als één van je vriendinnen, vrienden, broers of zussen gaat trouwen, vraagt dit natuurlijk om een geweldig vrijgezellenfeest. Een vrijgezellenfeest hoort er natuurlijk bij als je gaat trouwen, de laatste keer dat je de twee partners nog even los van elkaar kunnen feesten, voor ze elkaar het ‘jawoord’ geven!

Een vrijgezellenfeest, ook wel bachelorparty genoemd, kan op verschillende manieren georganiseerd worden. Meestal worden de partners los van elkaar door vrienden gekidnapt en naar een geheime locatie gebracht waar het vrijgezellenfeest van start zal gaan. De aanstaande bruid of bruidegom is nooit op de hoogte van het feest, het moet dus een verrassing blijven!

Tips voor het vrijgezellenfeest

Wanneer de bruid of bruidegom een sportief type is, is het leuk om iets actiefs te gaan ondernemen. Ga bijvoorbeeld karten, lasergamen of lekker indoor-skieën. Paintballen is bij mannen vaak in trek, de bruidegom is dan vaak letterlijk het haasje wanneer hij in een konijnenpak gehesen wordt en beschoten wordt door al zijn vrienden op het vrijgezellenfeest.

Het is ook leuk om een leuke workshop te organiseren, gezellig te high-tea-en of een concert te bezoeken. Vergeet zeker de video- of fotocamera niet, want een vrijgezellenfeest moet zeker vastgelegd worden!

Planning vrijgezellenfeest

Je hoort vaak dat een vrijgezellenfeest de dag voor het huwelijk gehouden wordt, maar dit is niet verstandig. Er worden (vaak) alcoholische drankjes genuttigd op een vrijgezellenfeest, en niemand zit te wachten op een kater tijdens de huwelijksdag. Zorg er dus voor dat het vrijgezellenfeest minimaal een week voor de bruiloft gepland staat zodat er voldoende tijd is om bij te komen en er op de huwelijksdag geweldig en stralend uit te zien!

Vraag aan alle deelnemers van het vrijgezellenfeest of zij een bijdrage leveren. Het is de bedoeling dat de aanstaande bruid of bruidegom natuurlijk niets hoeft te betalen. Leg van te voren het bedrag vast zodat niemand van de deelnemers voor onaangename verrassingen komt te staan.

Bekijk hier een video van een stel vrienden die de aanstaande bruidegom te grazen nemen op een vrijgezellenfeest:

Comments are closed.