Housewarming

samenwonen

Een housewarming geven? Het is helemaal rond, jullie gaan samenwonen! Jullie hebben een eigen stekkie gevonden en gaan de grote stap samennemen. Dit willen jullie natuurlijk vieren met vrienden en familie, organiseer daarom een housewarming!

Een housewarming geven is natuurlijk de ideale manier om in één keer aan al jullie vrienden en familie jullie nieuwe woning te laten zien. Zo hebben jullie maar één keer last van rotzooi die een housewarming met zich meebrengt, en het is natuurlijk de ideale manier om die laatste spullen van jullie uitzet bij elkaar te krijgen!

Wat is een housewarming?

Een housewarming is niets minder dan een inwijding van jullie nieuwe huis. Je kunt een housewarming geven nadat het klussen er op zit en alles op zijn plek staat, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om de housewarming te geven in een kaal opgeleverd huis. Zo voorkom je dat de nieuwe meubels en vloer beschadigen en kan er volop gefeest worden. Ook is het niet erg wanneer er iets omvalt van drinken of er een glas kapot valt op de grond.

Waarschijnlijk hebben jullie na de verbouwing en verhuizing niet veel geld meer over voor een heel georganiseerd themafeest  met bijpassende aankleding, spectaculaire uitnodigingen en hapjes. Houd de housewarming daarom lekker simpel; zorg voor leuke muziek en wat lekkere hapjes en drankjes, doe niet te moeilijk wat de housewarming inkopen betreft. Wanneer jullie het feest speciaal willen maken, bepaal dan een dresscode voor jullie housewarming. Daar hoeven jullie zelf niets aan te doen maar het geeft wel een leuke touch aan de housewarming. Denk hierbij aan ‘a touch of pink’ bijvoorbeeld of iets in die trant. Simpel, maar wel leuk!

Rondleiding tijdens de housewarming

Als jullie een housewarming geven moeten jullie natuurlijk niet vergeten om de mensen die er komen een rondleiding te geven door jullie nieuwe huis. Dat is tenslotte toch eindelijk het doel van het feest, zorgen dat elke gast in één klap jullie nieuwe huis ziet. Zorg er daarom voor dat alle kamers van jullie huis netjes schoongemaakt en opgeruimd zijn zodat de gasten een goede indruk krijgen van jullie nieuwe stekje.

Als jullie in de woonkamer meubels aan de kant schuiven om plek te maken voor de gasten, maak dan voor de housewarming foto’s hoe jullie huis er normaal uit ziet. Op deze manier kunnen alle gasten zien hoe jullie huis er in ‘normale staat’ uit ziet. Je kunt deze foto’s uiteraard ook vooraf aan de gasten laten zien, zodat zij misschien op leuke ideeën komen voor een houswarming cadeau. Een plant in die ene kale hoek van de woonkamer bijvoorbeeld of een hippe klok voor aan de muur.

Tip: Als jullie liever niet willen dat er binnen gerookt wordt, sta dit dan tijdens de housewarming ook niet toe. Geef duidelijk aan dat er alleen buiten gerookt mag worden om jullie huis fris te houden. Lees hier nog meer tips voor het geven van een housewarming.

Housewarming cadeau

Als jullie een housewarming geven om te vieren dat jullie gaan samenwonen is het natuurlijk leuk om een gepast cadeau te krijgen. Als jullie nog wat spullen moeten hebben voor in jullie huis is het verstandig om als housewarming cadeau deze spullen te vragen. Wanneer je deze liever zelf uit wilt zoeken, zijn bonnen van woonwinkels e.d.  een erg goed alternatief als cadeau. Probeer er dan wel voor te zorgen dat jullie bonnen vragen voor specifieke winkels. Zo voorkom je dat je straks met 4 bonnen van verschillende woonzaken komt te zitten.

Wat als housewarming cadeau ook erg geschikt is als jullie gaan samenwonen is natuurlijk geld. Jullie gaan net samenwonen en dat brengt veel kosten met zich mee waar jullie misschien wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Het is geen schande om als housewarming cadeau om geld te vragen, je hebt er waarschijnlijk meer aan dan aan de zoveelste fotolijstjes of kookboeken voor dummy’s.

Comments are closed.