Boodschappen tips

Boodschappen2

Wonen jullie net samen en moeten jullie nu zelf boodschappen doen en gaan koken? Boodschappen kunnen best duur uitvallen, vooral wanneer je niet goed op de aanbiedingen let. Er is altijd wel een winkel waar je een aantal aanbiedingen mee kunt pakken en wanneer je hier op let zullen de boodschappen een stuk voordeliger uitvallen! Het kost alleen net wat meer tijd om boodschappen te doen. 

Wanneer je boodschappen gaat doen, hebben we een aantal tips voor je bedacht die je kunnen helpen om voordelig(er) uit te zijn. Dit kan erg fijn zijn wanneer jullie net zijn gaan samenwonen, dit is namelijk een erg dure periode en besparen op boodschappen is mooi meegenomen. Wanneer je slim winkelt, kun je ontzettend veel besparen.

Tip 1:
Doe nooit boodschappen als je honger hebt. Wanneer je honger hebt ziet alles er namelijk aantrekkelijk uit en voor je het weet zit je mandje of karretje helemaal vol. Het is verstandiger om boodschappen te gaan doen wanneer je een volle maag hebt, op deze manier neem je nooit overbodige spullen mee naar huis.

Tip 2:
Let op aanbiedingen wanneer je boodschappen gaat doen. Veel mensen zien het als papierverspilling, al die reclamefolders van de plaatselijke supermarkten in de bus, maar toch is het geen gek idee om deze folders eens door te bladeren en de aanbiedingen op te schrijven. Er zitten namelijk altijd wel aanbiedingen bij die je kunt gebruiken en met het kopen van aanbiedingen besparen jullie geld.

Tip 3:
Leg een voorraadje aan. Het is niet verkeerd om voor een voorraad te zorgen in huis. Wanneer jullie een keer geen zin hebben om boodschappen te doen, of de supermarkt dicht is, hoeven jullie nooit een droge boterham te eten. Tevens zijn er vaak aanbiedingen van 1+1 of iets dergelijks wat het erg makkelijk maakt om een voorraad aan te leggen. Wel moeten jullie daar de ruimte voor hebben natuurlijk. Let wel goed op de houdbaarheidsdatum wanneer jullie een voorraad boodschappen inkopen, iets eten van over de datum wordt niemand gelukkig van.

Tip 4:
Koop grote verpakkingen in en bewaar de rest. Het is, vaak met vlees en vis, het geval dat een kilo kipfilet in de aanbieding is. Wanneer jullie met zijn tweeën zijn, is een kilo kipfilet natuurlijk te veel. Maar doe slim boodschappen en koop toch die kilo kipfilet en verdeel deze thuis in porties voor twee personen. Doe de overige kipfilet in de vriezer en voilà, jullie zijn goedkoper uit! Slim boodschappen doen werpt op ten duur echt zijn vruchten af.

 

Comments are closed.