Laminaat leggen

laminaat-leggen

Ga je laminaat leggen in je woning? Wanneer je er voor kiest om laminaat te leggen, moet je met een aantal dingen rekening houden. Ook is het belangrijk om vooraf te weten of je zelf het laminaat gaat leggen, of iemand inhuurt die het laminaat professioneel voor jou gaat leggen.

Laminaat is een vloer die vaak wordt gekozen omdat deze makkelijk schoon te houden is. Laminaat is er in veel verschillende soorten en maten, denk hierbij aan de kleur, de grofheid van het laminaat en hoe deze gebruikt kan worden. Laminaat kan namelijk intensief gebruikt worden (denk aan de woonkamer), of wat minder intensief (denk aan een extra kamertje).

Laminaat leggen tips

Ga je zelf laminaat leggen? Wanneer je hier geen ervaring mee hebt, geven wij je graag wat laminaat leggen tips. Een belangrijke tip voor het laminaat leggen is dat je moet zorgen voor een goede ondervloer. Aan welke eisen de ondervloer moet doen, ligt ook aan het soort woning. Je moet voor een appartement vaak een goede demping hebben om er voor te zorgen dat je (onder)buren je niet horen lopen. Wanneer je twijfelt bij de ondervloer, kijk dit dan goed na in je huurcontract aan welke eisen de ondervloer moet doen. Het zou zonde zijn als je het laminaat er weer uit moet halen omdat deze niet aan de eisen voldoet.

Tevens is het belangrijk dat je het laminaat voor het leggen minimaal 48 uur geopend in de woning legt. Op deze manier kan het laminaat wennen aan de omgeving en op temperatuur komen. Houdt er rekening mee dat het laminaat niet geschikt is voor vochtige ruimtes!

Verder voor de laminaat leggen tips is het verstandig om er voor te zorgen dat de vloer geëgaliseerd is zodat het laminaat niet kan gaan bollen of inzakken. Geef het laminaat bij het leggen tevens de ruimte om te ‘leven’. Laminaat kan namelijk wat uit gaan zetten en heeft hier de ruimte voor nodig. Wanneer je echt geen ervaring hebt met het leggen van laminaat, is het verstandig om hier iemand bij te halen die dit wel heeft, of een expert in te huren.

Kosten laminaat leggen

Wanneer je iemand wilt inhuren die het laminaat gaat leggen, wil je uiteraard weten welke kosten dit met zich meebrengt. De kosten voor laminaat leggen zijn echter verschillend. Waarschijnlijk wil je goedkoop laminaat inkopen en deze voor een mooi prijsje laten leggen. Onderhandel hiervoor bij de winkel waar je het laminaat koopt.

Online zijn er ook veel webshops waar je goedkoop laminaat kunt bestellen van goede kwaliteit. Vaak kun je hier ook een professional bij krijgen die het laminaat komt leggen. De kosten voor laminaat leggen hoeven niet heel duur te zijn en ook goedkoop laminaat kan kwalitatief goed zijn. Je moet echter wel goed weten wat je koopt en op de intensiteit letten!

Comments are closed.