Checklist huwelijksreis

checklist
Gaan jullie lekker samen op huwelijksreis? Jullie hebben elkaar het ja-woord gegeven en zijn nu officieel man en vrouw. Dit gaan jullie eens goed vieren door samen op huwelijksreis te gaan. Lekker samen er op uit, alleen jullie twee!

De huwelijksreis wordt jullie eerste officiële vakantie samen als man en vrouw, je wilt daarom natuurlijk dat deze vakantie perfect verloopt. Het is handig om een huwelijksreis checklist af te lopen om er voor te zorgen dat jullie niets vergeten. Om je hierbij te helpen hebben wij een huwelijksreis checklist gemaakt.

Geldzaken

Je wilt er liever niet aan denken, maar stel altijd samen een budget op met een maximum wat jullie willen uitgeven op de huwelijksreis. Denk hierbij aan de kosten voor de vliegreis, accommodatie, eventuele autoverhuur en uitjes op de locatie zelf. Een gouden tip: Plan de vertrekdatum altijd door de week, meestal zijn de vliegtarieven lager als je het weekend vermijdt.

Het weer

Het weer heeft een belangrijke rol om de huwelijksreis geslaagd te maken. Zo moet je met sommige locaties, waaronder bijvoorbeeld Mexico en de Bahama’s, rekening houden met het orkaanseizoen. Wanneer je in de herfst trouwt en op huwelijksreis wilt, is het verstandig om een andere locatie uit te kiezen voor de huwelijksreis.

Ga daarom altijd even langs het reisbureau en vraag daar om advies al je een huwelijksreis gaat boeken. Op deze manier kun je met een gerust hart op huwelijksreis gaan, je wilt natuurlijk niet dat deze in het water valt! Toch blijft het weer altijd onvoorspelbaar, dus je weet het nooit.

Verdere checklist punten huwelijksreis

De rest van de huwelijksreis checklist bestaat uit normale zaken. Denk bijvoorbeeld aan uw identiteitsbewijs of paspoort en check ruim van te voren of deze nog geldig zijn tijdens jullie droomvakantie. Zorg er voor dat je van belangrijke documenten kopieën bij hebt en huur op locatie altijd een kluis voor belangrijke zaken.

Let ook goed op of je ingeënt moet zijn voor de huwelijksbestemming. Dit moet meestal een aantal weken/maanden van te voren.

Het laatste puntje van deze huwelijksreis checklist, is ook wel het belangrijkste punt: Geniet van elkaar!

Comments are closed.