Hulpspel: Wat nemen jullie mee met samenwonen?

Jullie gaan samenwonen en hebben vast al rondgekeken voor leuke nieuwe spullen, maar wat neem je mee als je gaat samenwonen? Het kan zo zijn dat jullie er voor kiezen om zo veel mogelijk nieuwe spullen aan te schaffen, maar misschien hebben jullie al veel spullen thuis staan die mee kunnen.

Het kan ook voorkomen dat één van jullie twee graag een aantal spullen meeneemt naar jullie woning, die de ander niet ziet zitten. Probeer hier goede afspraken over te maken, en zorg er voor dat jullie samen keuzes maken. Het moet jullie woning worden, niet de exacte kopie van één van jullie oude woningen. Om te voorkomen dat jullie voor het samenwonen al ruzie krijgen over bepaalde spullen die jij liever kwijt dan rijk bent, hebben wij hier een slimme oplossing voor bedacht.

Hulpspel, wat mag mee met het samenwonen

Het is op tv ook wel eens geweest, maar wij vonden het zo handig dat we het hebben overgenomen. Je bezit drie kleuren stickers, groen, geel en rood. Met deze stickers ga je de hele kamer/ het hele huis van je partner waarmee je gaat samenwonen af. Op alle spullen plakken jullie apart van elkaar een sticker. Groen betekent dat het mee mag, geel is een twijfelgeval, en rood is een keiharde nee. Op deze manier kunnen jullie voor het samenwonen met zijn tweeën beslissen welke spullen wel en niet mee gaan naar jullie nieuwe huis.

Het spel is niet altijd even leuk, misschien komt er zelfs een kleine ruzie van. Maar zeg nou zelf, jullie willen toch alle twee gelukkig worden tijdens het samenwonen? Vooruit, je partner neemt die lelijke vaas niet mee, als jij dat schilderij met Michael Jackson thuislaat. En als jij die gekleurde poef zo ontzettend graag in huis wilt hebben, dan mag je partner dat Buddhabeeld ook wel meenemen.

Op deze manier schikken jullie beide in met de spullen van de ander, je kunt nu eenmaal niet overal dezelfde smaak over hebben. Houdt alleen goed in jullie achterhoofd, het moet júllie huis worden. Jullie moeten je allebei thuisvoelen, anders heeft het samenwonen natuurlijk geen zin.

Comments are closed.