Inpaktips voor de verhuizing

Verhuizen doe je niet zomaar even snel. Er komt veel bij kijken wanneer je gaat verhuizen, vaak wordt dit onderschat. Om er voor te zorgen dat je snel en zo min mogelijk gestrest verhuist, hebben wij wat inpaktips voor je opgesteld die je helpen bij je verhuizing.

Verhuizen is natuurlijk leuk, je gaat namelijk naar een nieuwe omgeving. Wanneer je gaat samenwonen is een verhuizing helemaal spannend, jullie pakken samen in jullie oude huis spullen in die jullie mee willen nemen naar jullie gezamenlijke woning. Spannend, want hoe gaat de ander reageren op de spullen waar jij aan gehecht bent en andersom? Maar belangrijker nog: Gaat het lukken om alles heelhuids te vervoeren? Om je hier bij te helpen hebben wij wat inpaktips opgesteld.

Begin op tijd

Dit is de eerste, en misschien wel gelijk de belangrijkste inpaktip. Het is essentieel dat jullie op tijd beginnen met het inpakken van jullie spullen. Pak elke dag een aantal dozen in met spullen die je mee wilt nemen naar de nieuwe woning. Je moet er toch niet aan denken dat je dit nog moet doen wanneer jullie de sleutel al hebben gekregen!

Gebruik stevige verhuisdozen

Het kost misschien wat, maar het is verstandig om stevige verhuisdozen te pakken. Je kunt niet alle dozen zomaar gebruiken als verhuisdoos, vooral de bodem van de doos moet erg stevig zijn. Je wilt toch niet over straat lopen wanneer de onderkant van de verhuisdoos er uit klettert…

Maak gebruik van etiketten

Wanneer je een doos ingepakt hebt, is het verstandig om hier direct een etiket op te schrijven met de inhoud. Op deze manier weet je altijd wat er in de doos zit en weten de verhuizers ook of de spullen breekbaar zijn of niet. Tevens komen de keukengerei direct in de keuken terecht en de badkamerspullen in de badkamer.

Pak breekbare spullen goed in

Wanneer je borden, kopjes, glazen of andere breekbare spullen gaat verhuizen, is een etiket met ‘breekbaar’ niet altijd voldoende. Zorg er daarom voor dat je alle glazen, kopjes e.d. per stuk goed verpakt. Wikkel de breekbare artikelen in papier of bolletjesplastic om te voorkomen dat ze breken tijdens de verhuizing.

Kleding verhuizen

Ook kleding wordt vaak in dozen verhuist. Toch hebben wij hier ook een tip voor, gebruik koffers om je kleding te verhuizen. Zo voorkom je dat de kleding al stoffig in het nieuwe huis aankomt, koffers houden stof toch sneller buiten. Wanneer je geen koffer hebt, zijn dozen toch de beste oplossing om kleding te verhuizen.

Belangrijke spullen

Het is verstandig om belangrijke documenten en sleutels e.d. in een herkenbare doos of tas mee te nemen. Op deze manier vinden jullie deze snel terug wanneer je deze nodig hebt.

Comments are closed.