Gehaktballen braden

gehaktballen-bakken

Gehaktballen braden voor het avondeten? Het is niet moeilijk om zelf ballen van gehakt te maken. Wanneer je hier een lekker recept voor zoekt, hoef je niet langer te zoeken. Wij helpen jou bij het maken van heerlijke gehaktballen!

Het gehaktballen recept dat je hier onder vindt, is slechts een basisrecept. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om de ballen te maken en je kunt zelf variëren met ingrediënten. Daarom is gehaktballen maken zo leuk, de ballen hoeven nooit hetzelfde te smaken!

Gehaktballen recept (voor ongeveer 500 gram gehakt)

Voor gehaktballen maken gebruik je vaak gemengd gehakt. Je kunt kiezen voor gekruid gemengd gehakt, of zelf het gehakt op smaak brengen met kruiden. Denk aan peper, zout en nootmuskaat. Ook voeg je twee eieren aan het gehakt toe en dit kneed je goed door elkaar.

Vervolgens voeg je aan het gehaktmengsel paneermeel toe (dit kan ook verkruimeld beschuit zijn), ongeveer twee eetlepels. Dit kneed je nog flink door het gehakt en nu kun je gehaktballen draaien.

Gehaktballen braden

Vervolgens ga je de gehaktballen braden. Je zorgt voor een diepe braadpan waar je flink wat boter in doet zodat het geheel goed kan braden. Voeg als de boter goed bruin is de ballen toe en bak deze 2 à 3 minuten kort aan op hoog vuur (beide kanten). Vervolgens zet je het vuur laag, doe je een deksel op de pan en laat je de gehaktballen braden. Dit doe je ongeveer 40 minuten, dit is afhankelijk van de grootte van de ballen.

Jus maken

Een jus maken voor bij de gehaktballen? Het is lekker om een jus bij de ballen te serveren. Hiervoor kun je heel simpel het kookvocht van de ballen gebruiken. Haal de gehaktballen uit de pan en zorg ervoor dat je 150 ml runderbouillon (warm) toevoegt aan het kookvocht. Roer de jus goed door met een houten lepel tot het één geheel is en klaar zijn je gehaktballen met jus!

Variatietip: Voeg voordat je de gehaktballen gaat bakken een teentje knoflook (gesneden) en een ui gesneden in blokjes toe voor net wat meer smaak.

Comments are closed.