Samenwonen tips

Als je gaat samenwonen neem je een grote en belangrijke stap in je leven, daarom heb je samenwonen tips nodig. Samenwonen is een spannende gebeurtenis en je wilt natuurlijk niets liever dan dat alles goed verloopt en jullie samen heel gelukkig worden in jullie nieuwe stekkie.

Het is verstandig om voordat je gaat samenwonen bepaalde afspraken te maken. Hoe gaan jullie het bijvoorbeeld doen met de financiën en hoe gaan jullie je appartement/huis inrichten? Staan jullie wat dat betreft wel op één lijn of zijn de meningen hier nog over verdeeld? Zorg er voor dat deze afspraken gemaakt zijn voordat jullie gaan samenwonen, om later irritaties te voorkomen.

Geef elkaar de ruimte

Voor de sfeer in huis is het belangrijk dat je elkaar de ruimte blijft geven. Iedereen heeft behoefte aan voldoende ‘eigen’ tijd. Spreek dus nog regelmatig af met vrienden en familie zodat jullie niet 24/7 op elkaars lip zitten. Het is belangrijk dat jullie beide nog een eigen ding hebben en dit blijven doen. Zorg er ook niet voor dat jullie het andere uiterste pakken en elkaar alleen in bed ziet als je gaat slapen, dit komt je relatie ook niet ten goede.

Jullie moeten waarschijnlijk beide wennen aan het feit dat jullie nu 24/7 bij elkaar zijn en jullie nieuwe leefomgeving. Vaak leidt verhuizen tot stress dus het is belangrijk dat je samen probeert hier door heen te komen. Na een tijdje ga je aan elkaar wennen en aan de nieuwe omgeving, wanneer jullie helemaal gewend zijn wil je niet anders meer!

Het financiële plaatje

Wanneer je gaat samenwonen verandert je gehele financiële situatie. Het is belangrijk dat jullie van te voren goed afspreken wie wat gaat betalen zodat jullie hier geen ruzie over kunnen krijgen. Een gezamenlijke rekening openen kan hierbij uitkomst bieden. Stort hier beide een bepaald bedrag op per maand en betaal hier jullie rekeningen en boodschappen van, zo kunnen daar geen discussies over ontstaan.

Veel mensen die gaan samenwonen verkijken zich in het begin op de kosten die het met zich mee brengt om zelfstandig te wonen. Probeer voor jullie gaan samenwonen alvast een overzicht te creëren van wat jullie per maand aan vaste lasten kwijt zijn en wat jullie te besteden hebben. Dit overzicht zal jullie rust geven en duidelijkheid scheppen hoe veel geld jullie nog te besteden hebben als jullie gaan samenwonen.

Comments are closed.