De trouwdatum vastleggen

kalender

Wanneer jullie gaan trouwen is de volgende stap het vastleggen van de trouwdatum. Er zitten maar liefst 365 dagen in een jaar, dus jullie hebben maar liefst 365 dagen om een geschikte trouwdatum uit te kiezen.

Vinden jullie het lastig om een trouwdatum uit te kiezen? Bepaal dan bijvoorbeeld eerst in welk seizoen jullie willen trouwen. Willen jullie een trouwdatum in de lente, zomer, herfst of winter? En willen jullie in het weekend trouwen of op een doordeweekse dag? Ondanks dat trouwen in het weekend duurder is, zullen veel gasten het weekend toch meer op prijs stellen. Zij hoeven zich dan geen zorgen te maken over hun werk.

Minder geschikte dagen om te trouwen

Wat minder geschikte dagen zijn om als trouwdatum te kiezen zijn onder andere: nieuwjaarsdag, kerstmis, koningsdag en goede vrijdag. Deze dagen zijn meestal wat duurder, vooral omdat personeel en leveranciers extra moeten werken op deze feestdagen.
Houdt verder ook rekening met de sterfdag van eventueel dierbare overledene.

Algemene tips trouwdatum vastleggen

Verder is het belangrijk dat jullie rekening houden met de belangrijkste gasten als jullie een trouwdatum vastleggen. Probeer niet voor iedereen een geschikte trouwdatum vast te stellen, zo maken jullie het jezelf alleen maar moeilijker.

Voordat jullie de trouwdatum officieel maken, is het belangrijk dat jullie eerst de trouwlocatie en feestlocatie vastleggen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als deze op de al geplande trouwdatum niet meer beschikbaar zijn.

Comments are closed.