Inboedelverzekering afsluiten

inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering afsluiten als je gaat samenwonen is zeker geen overbodige luxe. Zo’n verzekering is niet verplicht maar toch heeft bijna iedereen in Nederland er één. Wanneer je gaat samenwonen of op jezelf gaat is het verstandig om zeker een inboedelverzekering af te sluiten.

Waarom je zo’n verzekering af moet sluiten is heel simpel te verklaren. Je werkt samen hard voor de spullen die in jullie huisje staan. Jullie zijn zuinig op deze spullen en het is fijn om te weten dat alles goed verzekerd is wanneer er iets mee gebeurd. Daarom is een inboedelverzekering afsluiten een goed idee als je gaat samenwonen. Wanneer er iets gebeurd kun je deze verzekering namelijk inschakelen om de schade te dekken.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Als je een inboedelverzekering gaat afsluiten omdat je gaat samenwonen is het verstandig om te weten wat er binnen deze verzekering valt. Een All-Risk dekking is een goede keus als je een verzekering moet kiezen. Wanneer je kiest voor een All-Risk dekking, ben je namelijk tegen bijna alles verzekerd.
Denk bij bijna ‘alles’ aan de volgende zaken:

  • Brand- en schroeischade
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Bliksemschade
  • Inbraakschade
  • Na stroomuitval schade op bedorven etenswaren

Wanneer je twijfelt over wat een inboedelverzekering precies dekt, denk dan aan alles wat je kunt oppakken en meenemen. Alles wat aan het huis vastligt en je niet zomaar kunt meenemen zonder te beschadigen, hoort bij het woonhuis zelf. Toch verschilt het ook per verzekeraar wat ze vergoeden aan je inboedel. Lees daarom eerst goed de polisvoorwaarden van de verzekeraar door zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het zou toch vervelend zijn als er ineens schade aan jullie woning is geconstateerd die buiten jullie inboedelverzekering valt!

Samenwonen en inboedelverzekering afsluiten

Als je gaat samenwonen is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Het kan echter zo zijn dat jullie beide apart al een inboedelverzekering hebben omdat jullie eerder al zelfstandig woonden. Wanneer dit het geval is, kun je er één opzeggen. Het is verstandig om de verzekering op te zeggen die het kortste loopt. Ga dit daarom na bij jullie beide en maak zo de beslissing welke van de twee verzekeringen jullie laten vervallen.

Wanneer jullie beide nog geen inboedelverzekering hebben, kun je uit verschillende inboedelverzekeringen kiezen. Deze kunnen sterk van elkaar verschillen, dus maak geen overhaaste keuzes en kies niet voor de eerste de beste verzekering die jullie tegenkomen. Wat verstandig is, is om verschillende inboedelverzekeringen te vergelijken met elkaar om zo de beste keuze te maken. Uiteindelijk wil je natuurlijk de beste en goedkoopste inboedelverzekering afsluiten. Lees, zoals eerder genoemd, ook altijd even de polisvoorwaarden per verzekeraar door. Dit kan namelijk erg verschillen en uiteindelijk willen jullie natuurlijk de beste inboedelverzekering afsluiten zonder rare adders onder het gras!

Comments are closed.