Originele manieren om je getuige te vragen

getige
Weet je wie je als getuige wilt vragen voor je aankomende huwelijk? Vraag je toekomstige getuige op een leuke en originele manier, het is immers niet zomaar iets wat je van deze persoon vraagt!

Iemand vragen om jouw getuige te zijn, wordt gezien als een hele eer. Deze persoon krijgt immers een heel takenpakket voor het huwelijk. Vaak organiseert de getuige een geslaagd vrijgezellenfeest en verzorgt op het huwelijk een speech. Tevens helpt een getuige vaak bij het plannen van de bruiloft, en zorgt hij/zij er voor dat het huwelijk door kan gaan. Zonder getuigen is een huwelijk namelijk niet rechtsgeldig. Zorg er daarom voor dat je de getuige op een originele en leuke manier voor deze speciale taak vraagt.

Zet het op een kalender

Maak een kalender voor je getuige met leuke foto’s en dingen die jullie afgelopen tijd gedaan hebben/nog gaan ondernemen. Op de datum van jullie trouwen zet je heel groot neer: GETUIGE ZIJN OP DE BRUILOFT VAN… En dan de reactie afwachten.

Maak een vacature

Om je getuige te vragen, typ je op een A-4tje een officiële vacature. Bijvoorbeeld:
Vacature: Getuige voor de bruiloft van..
Functieomschrijving: Getuige voor de bruid/bruidegom op (datum). Het ondertekenen en goedkeuren van het huwelijk van …
Eisen: Goede band met bruid en bruidegom, stressbestendig, feeststemming.
Biedt: Een verantwoordelijke baan waar je tegen stress moet kunnen en van een feestje moet houden na afloop van de plechtigheid.
Solliciteren: Binnen 24 uur een antwoord sturen aan..

Maak er een leuk en origineel lopend verhaal van. Wanneer je potentiële getuige dit leest, zal de telefoon gelijk gepakt worden om jou een volmondig ‘JA’ te laten horen. Om het geheel wat op te fleuren kun je er een leuke kaart bij doen waar je nog wat leuks en persoonlijks opschrijft waarom je oog op hem/haar is gevallen.

Zeg het met taart

Bestel een heerlijke taart bij de bakker, en laat er de tekst ‘Wil je onze getuige zijn?’ opzetten. Laat je potentiële getuige gezellig op de koffie komen of ga zelfs spontaan langs.Laat hem/haar de taart aansnijden. Duidelijker kan natuurlijk niet!

Organiseer een beautydag

Ga gezellig een dagje met de getuige in wording een dagje genieten in een Spa. Laat jullie lekker verwennen en geniet in de sauna’s en turkse stoombaden. Helemaal opgeladen kunnen jullie er weer tegenaan.

Aan het eind van de dag zorg je er voor dat jullie een beautypakket mee naar huis krijgen met middeltjes om de huid en dergelijke te verzorgen en er stralend uit te zien. Je kan van te voren ook een handdoek hebben laten borduren met de tekst ‘Getuige op de bruiloft van..’ Deze handdoek zit natuurlijk in het beautypakket, wat jullie beide gelijk uitpakken om te kijken wat er allemaal in zit… Verrassing!

 

Comments are closed.