Reactie ouders

reactie ouders

Naast dat het voor jou en je partner een hele happening is dat je gaat samenwonen, is het voor jullie ouders ook een hele verandering. Vergeet niet dat dit voor zowel jouw ouders als de ouders van je partner erg wennen is dat hun kind op zichzelf gaat wonen.

De reactie van ouders kunnen erg van elkaar verschillen als hun zoon/dochter het huis uit gaat. Vooral als ze dan ook gelijk gaan samenwonen kunnen ouders hier heel verschillend op reageren. Lees hier hoe je het beste kan reageren op de verschillende reacties van ouders als je gaat samenwonen.

Opdringerige ouders

Als je gaat samenwonen kunnen jouw ouders of die van je partner verschillend reageren. Bij de een is het geen probleem en verloopt alles vlekkeloos, terwijl bij de ander de ouders duidelijk laten merken dat ze zich er nog niet fijn bij voelen dat hun ‘kind’ het huis uit gaat.

Sommige ouders gaan zich onbedoeld opdringen bij het verhuizen of bemoeien zich met de inrichting van jullie huis. Zorg er voor dat je dit tijdig uitspreekt, voordat jij en je partner op hete kolen moeten lopen om de ouders tevreden te stellen. Jullie gaan tenslotte samenwonen en niet zij dus ben hier duidelijk in. Onthoudt wel dat de ouders dit niet kwaad bedoelen, ze vinden het gewoon moeilijk dat hun ‘kind’ gaat samenwonen.

Afspraken maken met ouders

Het komt ook vaak voor dat de ouders van jou of je partner zo vaak op bezoek komen dat het lijkt alsof ze bij jullie wonen. Ze gaan zich bemoeien met de vuile was die er nog staat of met wat er in jullie koelkast staat.

Maak om discussies te voorkomen duidelijke afspraken met jouw ouders en die van je partner als jullie gaan samenwonen. Zo voorkom je onnodige irritaties en maak je er een leuke tijd van samen. Zeg dat jullie het hartstikke leuk vinden als ze op bezoek komen, maar dat dit niet elke dag hoeft omdat jullie nu je eigen leven opbouwen in jullie appartement/huis.

Als jullie hier duidelijke afspraken over maken zullen de ouders dit begrijpen en jullie loslaten en laten genieten van elkaar. Want samenwonen is natuurlijk heerlijk!

Comments are closed.