Een huisdier aanschaffen als jullie samenwonen

huisdier

Jullie zijn er uit, jullie zijn gaan samenwonen en willen nu een huisdier aanschaffen. Voordat je besluit om een huisdier te nemen, moeten jullie hier goed over nadenken. Hebben jullie wel genoeg tijd en ruimte voor het huisdier bijvoorbeeld?

Als jullie een huisdier aanschaffen als jullie samenwonen, is het belangrijk dat jullie het eens zijn over wat voor huisdier het wordt. Houdt hierbij rekening met de grootte van jullie woning en het huisdier. Als jullie een appartementje hebben op 4 hoog, is het lastig om een grote hond te nemen. Een grote hond heeft veel ruimte nodig en een tuin, een kat daarentegen kan ook een huiskat worden die niet naar buiten hoeft.

Tips voor het aanschaffen van een huisdier:

  • Houdt rekening met jouw wensen en die van je partner, zorg dat jullie beide achter de keuze van het huisdier staan.
  • Zorg dat jullie genoeg tijd hebben voor het huisdier.
  • Een huisdier kost geld, denk aan eten, verzorging, inentingen etc. Ook als jullie huisdier ziek wordt kan een bezoekje aan de dierenarts prijzig zijn. Zorg dat jullie hier rekening mee houden.

Verder is het heel belangrijk dat, als jullie samenwonen in een huurwoning, de verhuurder het eens is met het huisdier. Sommige verhuurders staan geen huisdieren toe in hun woning, zorg dat je hier van te voren goed over bent geïnformeerd.

Schaf hier een huisdier aan

Je kunt huisdieren via verschillende manieren aanschaffen. Maar denk er eens over na om jullie huisdier uit het asiel te halen. Je hebt door heel Nederland asielen zitten waar je huisdieren kunt ophalen. Deze dieren variëren van heel jong, tot oud. Het voordeel van een volwassen huisdier aanschaffen is wel dat deze vaak al goed is opgevoed. Een volwassen huisdier kan vaak al langer alleen thuis zijn en is zindelijk.

Wanneer jullie samenwonen en er aan denken om een huisdier aan te schaffen, is een kijkje nemen in een asiel zeker de moeite waard.

Comments are closed.