Tips voor het geven van een housewarming

Een housewarming geven wanneer jullie gaan samenwonen hoort er nou eenmaal bij. Een housewarming is de perfecte gelegenheid om jullie woning in één keer aan alle vrienden en familie te laten zien. Op deze manier zitten jullie maar één keer met de rotzooi en troep, en hoeven jullie maar één keer inkopen te doen.

Wanneer jullie er voor kiezen om een housewarming te geven, houdt dan wel met bepaalde zaken rekening. Jullie willen natuurlijk voorkomen dat jullie nieuwe woning direct veranderd in een grote ravage. Lees daarom de volgende tips voor het geven van een housewarming.

Voor of na de verhuizing

Een belangrijk punt van een housewarming is de ‘wanneer’ vraag. Wanneer willen jullie de housewarming geven? Jullie hebben de keuze uit twee verschillende opties, voor of na de verhuizing. Voor de verhuizing betekent dat jullie alleen hoeven zorgen voor muziek, drank, hapjes en tafels om aan te staan. Op deze manier hoeven jullie niet bang te zijn dat de vloer of de meubels direct beschadigen door de gasten. Wel ziet jullie woning er op deze manier nog kaal uit, er zit een kans in dat men opnieuw langs wil komen wanneer jullie al verhuist zijn.

Kiezen jullie er voor om na de verhuizing pas een housewarming te doen? Op deze manier zien alle gasten hoe jullie huisje er uit ziet en zijn jullie na de housewarming klaar. Geen familie of vrienden meer over de vloer die benieuwd zijn naar ‘hoe het geworden is’, ze hebben het allemaal al gezien. Wel lopen jullie het risico dat, wanneer er drank in het spel is, er gemorst wordt of per ongeluk iets kapot gaat van jullie pas gekochte spullen.

Tijdstip

Ook het tijdstip is belangrijk om rekening mee te houden tijdens de housewarming. De meeste feestjes worden ’s avonds gegeven, maar op deze manier hebben jullie weinig invloed op de eindtijd. Het is daarom een aanrader om er voor te kiezen om de housewarming op een middag te plannen. Jullie nodigen de gasten uit om (bijvoorbeeld) op zondagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur jullie woning te komen bewonderen. Op deze manier zijn de gasten tijdig weer weg omdat jullie invloed hebben op de eindtijd.

Aantal gasten

Het aantal gasten dat jullie uitnodigen voor de housewarming is ook erg belangrijk. Wanneer jullie woning namelijk niet erg groot is, en jullie 50 man uitnodigen, is het vragen om problemen. Stem daarom met elkaar af hoeveel gasten jullie willen uitnodigen voor de housewarming. Op deze manier voorkomen jullie dat jullie huisje helemaal vol komt te staan, dit is vragen om problemen.

 

Comments are closed.