Samenwonen

Ga je samenwonen? Begint het al te kriebelen? Samenwonen is een grote stap in je leven, je moet deze beslissing dan ook niet overhaast nemen. Heb je er goed over nagedacht en willen jullie het samen doorzetten en dit avontuur aangaan? Ja? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Op onze website lees je alles wat je wilt weten over samenwonen. Wat komt er bijvoorbeeld allemaal bij kijken als je gaat samenwonen, en waar moet je allemaal rekening mee houden? Samenwonen is meer dan samen een geschikte woonruimte zoeken, meubels en de rest van de inboedel bij elkaar sprokkelen. Eigenlijk moet je ontzettend veel regelen samen, en wij helpen je hierbij graag zodat jullie alles goed regelen voor het samenwonen.

Zaken regelen voor samenwonen

Zoals eerder vermeld is het van belang dat jullie niet overhaast de beslissing maken om te gaan samenwonen. Jullie moeten er goed over nadenken en samen praten over wat jullie willen. En vooral; wat jullie níet willen. Zo is het belangrijk dat jullie het eens zijn over het huren van een woning of appartement, of het kopen ervan. Dit verschil alleen is al erg groot. Het is sowieso van belang om het over geldzaken en samenwonen te hebben voor dat jullie deze stap maken.

Maar buiten huren of kopen is het maken van een samenlevingscontract als je gaat samenwonen ook geen overbodige luxe. Waarom een samenlevingscontract zo belangrijk is lees je ook op Helpikga.nl.

Hebben jullie beide al wat voor de inboedel gespaard, maar missen jullie nog wel dingen? Om jou te helpen hebben wij de uitzetlijst samengesteld. Deze kun je downloaden en zo gemakkelijk afstrepen wat jullie al hebben en nog nodig hebben. Ook handig om bijvoorbeeld tot een leuk cadeau te komen voor de housewarming!

Verder hebben we ook wat algemene samenwonen tips voor je opgesteld die je kunt doorlezen. En willen jullie bijvoorbeeld een huisdier aanschaffen? Ook dan hebben wij een aantal tips en dingen waar jullie rekening mee moeten houden.

 

Comments are closed.