Toeslagpartner voor huurtoeslag

Wanneer je huurtoeslag aanvraagt als je gaat samenwonen, moet je ook je toeslagpartner invullen. Maar wie is nou precies die toeslagpartner en wat houdt dit precies in?

Samenwonen is heerlijk, vooral als je er achter komt dat je recht hebt op huurtoeslag. Dit is namelijk weer een meevaller voor de maandelijkse kosten! Maar hoe weet je nou zo zeker dat je recht hebt op huurtoeslag met een partner?

Wie is je toeslagpartner?

Over de vraag wie nou je toeslagpartner is, kunnen we simpel antwoord geven. Je kunt maar één toeslagpartner invullen, dit is je echtgenoot, geregistreerde partner of de persoon met wie je samenwoont.

Als je de huurtoeslag wilt berekenen telt ook het inkomen van je toeslagpartner mee. Houdt hier rekening mee en vergeet dit niet in te voeren! Wanneer je echtgenoot of geregistreerde partner niet bij jou in huis woont is deze persoon niet je toeslagpartner.

Fraude bij niet aangeven toeslagpartner

Er worden tegenwoordig strenge maatregelen genomen op mensen welke frauderen met het aanvragen van huurtoeslag. Er wordt tegenwoordig extra gecontroleerd op de afwijkende aanvragen voor huurtoeslag. Wanneer je fraudeert met je toeslagpartner en het aanvragen van huurtoeslag moet je naast een boete ook alles weer terugbetalen. Geef alle informatie dus goed door aan de belastingdienst wanneer je gaat samenwonen en huurtoeslag wilt verkrijgen!

Comments are closed.