Simpele recepten met: Pasta

Pasta

Ben je op zoek naar simpele recepten met pasta? Pasta’s zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Denk alleen al aan spaghetti, macaroni, fusilli,  farfalle, tortellini, tagliatelle en ravioli. Deze soorten pasta zijn in veel recepten terug te vinden en vaak gemakkelijk te combineren. 

Pasta is een deegproduct welke uit harde granen gemaakt is. Er bestaat verse pasta, of gedroogde pasta. Pasta is afkomstig uit Italië maar wordt in ons land veel klaargemaakt.  Er zijn daarom ook veel verschillende gerechten te vinden met pasta. Denk aan vegetarische pasta, of gecombineerd met vlees of vis. Het is de bedoeling dat pasta gekookt wordt in een ruime hoeveelheid heet water met (vaak) een scheutje olie of zout. Hoe lang de pasta moet koken, ligt aan het soort dat je klaarmaakt.

De meeste mensen koken hun pasta ‘Al Dente’, ook wel beetgaar genoemd. Dit betekent dat er nog een ‘bite’  in de pasta zit wanneer je er in bijt. Wanneer de pasta langer gekookt wordt, wordt deze vaak plakkerig en dit vinden veel mensen vaak minder lekker. Wanneer je niet weet hoe lang de pasta moet koken, lees dit dan op de achterkant van de verpakking.

Voor simpele recepten met pasta zijn er veel combinaties mogelijk. Zo kun je pasta zowel koud als warm serveren. In de zomer wordt pasta vaak als koude salade ergens bij geserveerd. Ben je op zoek naar simpele recepten met pasta en vlees, of vis, of een vegetarische versie? Lees hier simpele recepten met:

  • Pasta en vlees
  • Pasta en vis
  • Vegetarische pasta

 

Comments are closed.