Geschikte afstudeerstage zoeken

Graduation2

Het is zo ver, je mag eindelijk afstuderen! Je bent al jarenlang aan het bikkelen en nu breekt dan ook echt de afstudeerperiode aan. De laatste loodjes gaan van start. Meestal begin je de afstudeerfase met het zoeken van een geschikte afstudeerstage. Maar waar begin je met zoeken naar een afstudeerstage?

Afstudeerstage zoeken

Je begint de afstudeerfase met het zoeken naar een afstudeerstage. Maar waar begin je met zoeken naar een geschikte afstudeerstage? Meestal heb je in je eerdere schoolcarrière al een meewerkstage gelopen. Tijdens deze meewerkstage heb je meegewerkt in een bedrijf zodat je weet hoe de gang van zaken is. Wanneer je meewerkstage bevallen is, is het verstandig om een afstudeerstage te zoeken in dezelfde bedrijfstak.

Het zoeken van een afstudeerstage is vaak niet gemakkelijk. Veel bedrijven hebben namelijk liever meewerkstagiaires dan afstudeerstagiaires. Waarom? Dat is heel simpel te verklaren. Een meewerkstagiaire werkt namelijk grotendeels mee met het bedrijf en heeft slechts minimale tijd om aan een opdracht te werken. Bij een afstudeerstagiaire is dit vaak andersom, en het komt zelfs voor dat sommige afstudeerders tijdens een afstudeerstage niet eens mogen meewerken! Hier hebben weinig bedrijven trek in, en daarom moet je het slim aanpakken.

Tips zoeken afstudeerstage

Natuurlijk heb jij ook een aantal eisen aan je afstudeerstage. Zo kan het zijn dat je graag wilt dat het bedrijf in de buurt van je woonplaats ligt, dat je een vergoeding krijgt en dat er veel tijd in jou gestoken wordt. Toch moet je als afstudeerstagiaire vaak blij zijn als een bedrijf je de kans geeft om af te studeren. Een gouden tip voor het zoeken naar een afstudeerstage is dan ook: Ben niet te veeleisend!

Verder hebben we nog wat globale tips voor je terwijl je zoekt naar een afstudeerstage:

  • Begin op tijd met het zoeken naar een afstudeerstage
  • Verspreid je kansen en solliciteer op meerdere bedrijven
  • Zorg dat je genoeg tijd over hebt voor je onderzoek, maar ben niet te beroerd om mee te werken
  • Let er goed op dat je niet teveel reistijd kwijt bent, dit breekt je op ten duur op
  • Schrijf je in op een aantal websites voor stagiaires zodat bedrijven jou ook kunnen benaderen wanneer je voldoet aan een bepaald profiel
  • Mond-tot-mond reclame is vaak nog altijd het beste, vraag daarom medestudenten naar ervaringen over bepaalde afstudeerstages en bedrijven

Comments are closed.