Een hond of kat als huisdier?

huisdieren

Jullie gaan samenwonen en hebben besloten om een huisdier te nemen. Maar wat voor huisdier willen jullie hebben? Twijfelen jullie tussen het nemen van een kat of een hond?

Een kat en een hond zijn hele verschillende huisdieren die bijna niet te vergelijken zijn. Als je gaat samenwonen en je wilt een huisdier is het belangrijk dat jullie beide achter de keuze van het huisdier staan. Beide huisdieren leven minstens 10 jaar dus ben je hier van bewust voordat jullie een huisdier nemen! Een puppy of kitten is natuurlijk helemaal geweldig, maar kleine beestjes worden groot en ook dan hebben ze nog liefde en aandacht nodig. Zorg er dus voor dat jullie allebei achter de keuze voor een kat, of allebei achter de keuze van een hond staan en de volledige verzorging op jullie willen nemen. Je kunt het nemen van een huisdier vergelijken met een huwelijk, in voor- en tegenspoed!

Voordelen huisdier kat

Een kat heeft minder aandacht nodig dan een hond en kan vaak langer alleen zijn. Het hangt er wel vanaf of jullie een huiskat nemen, of dat deze ook naar buiten mag. Toch moet je de verzorging van een kat niet onderschatten, ook een kat heeft namelijk veel aandacht nodig.

Katten moeten ook zindelijk worden en hebben dagelijkse verzorging en aandacht nodig. Een kat die weinig aandacht krijgt wordt namelijk al snel vervelend en gaat dingen doen die hij niet mag. Een kat wordt vaak rond de 15 jaar oud, en dit is belangrijk om te weten als jullie voor een kat kiezen. Dit beestje zal erg lang bij jullie zijn en een groot deel van jullie leven meemaken, zijn jullie bereid om zo lang voor dit beestje te zorgen?

Voordelen huisdier hond

Een hond is een heel ander huisdier dan een kat, maar heeft ook meer aandacht nodig. Zo moet je een hond minimaal 4 á 5 keer per dag uitlaten (ook in de koude winter en als het regent) en moet deze genoeg beweging hebben buitenshuis. Een hond heeft veel verzorging nodig en ziet jou als leider van de roedel. Daarom is het belangrijk dat jullie de hond goed opvoeden, vooral als het nog een puppy is. Een puppycursus is ook zeker een aanrader, maar hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan! Ook heeft een hond ook speelgoed en een goede hondenmand nodig.

Voor beide huisdieren hebben jullie tijd nodig, beide hebben namelijk veel aandacht en verzorging nodig. Als jullie beide veel van huis zijn is een kat misschien een betere keuze, maar ook een kat kan niet alle dagen alleen thuis zijn.

Knoop doorhakken

Voor beide huisdieren moeten jullie rekening houden met het feit dat een huisdier geld kost en veel tijd in beslag neemt. Wanneer je huisdier ziek is moet je ervoor zorgen dat je de medicijnen of mogelijk operatie kunt betalen. Samenwonen zelf kost ook veel geld, dus zorg dat jullie extra geld apart leggen voor jullie huisdier. Ook kan zowel een hond als kat schade veroorzaken aan jullie woning, ben hier op voorbereid voordat jullie een hond of kat als huisdier aanschaffen.

Maak samen goede afspraken en leg jullie roosters naast elkaar. Misschien hebben jullie wel lieve ouders die willen meehelpen met het verzorgen van jullie huisdier, maar het is natuurlijk wel jullie verantwoordelijkheid! Neem alleen een huisdier als jullie er samen klaar voor zijn en achter de keuze staan, dan hebben jullie vast heel veel plezier van het huisdier als jullie samenwonen.

Comments are closed.