Huurtoeslag berekenen en aanvragen

Je huurtoeslag berekenen en aanvragen als je gaat samenwonen of op jezelf gaat? Wanneer je gaat samenwonen moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo ook met zorgtoeslag en huurtoeslag. Heb je bijvoorbeeld recht op deze toeslag? Waar kun je deze huurtoeslag aanvragen? En op hoeveel huursubsidie per maand heb je recht?

Huurtoeslag is eigenlijk niet meer dan een bijdrage in je huurkosten. Wanneer je huur in verhouding tot je inkomen te hoog is, kun je deze toeslag aanvragen. Een ander woord hiervoor is huursubsidie. Niet iedereen heeft echter recht op deze toeslag en daarom is het belangrijk dat je goed uitzoekt of je hiervoor in aanmerking komt. Er zitten voorwaarden aan huurtoeslag.

Heb ik recht op huurtoeslag?

Huurtoeslag krijg je natuurlijk niet zomaar. Of je in aanmerking komt voor huursubsidie hangt af hoeveel je betaald aan huur, en wat je verdiend. Je huur moet bijvoorbeeld lager zijn dan €681,02 euro per maand.

Als je jonger bent dan 23 jaar ligt de grens voor huursubsidie anders. Dan ligt deze namelijk op €374,44 euro per maand. Er wordt verder ook gekeken naar de hoogte van je inkomen en je vermogen. Zo zit er een inkomensgrens op huurtoeslag. Denk bij vermogen aan spaargeld en beleggingen. Wat de exacte voorwaarden zijn voor huursubsidie kun je vinden op de website van de belastingdienst. Tevens kun je bij de belastingdienst huurtoeslag aanvragen.

Hoeveel huurtoeslag kan ik krijgen?

De hoogte van je huurtoeslag kan daarbij ook nog variëren. Het is daarom belangrijk als je gaat samenwonen of op jezelf gaat en huursubsidie wilt aanvragen om alles correct aan te geven bij de belasting. Online kun je op verschillende websites gemakkelijk een proefberekening maken en er zo achter komen op hoeveel toeslag je recht hebt. Wanneer je dit verkeerd doorgeeft kan het namelijk nog wel eens zijn dat je alles terug moet betalen, en dit zijn natuurlijk onaangename kosten.

Huurtoeslag berekenen en aanvragen

Voordat je huurtoeslag gaat aanvragen is het belangrijk dat je eerst je gaat berekenen of je er recht op hebt. Houdt in de gaten of je een toeslagpartner hebt, het kan namelijk zijn dat je hierom geen recht hebt op huurtoeslag. Wanneer je de huurtoeslag hebt berekend en je hebt er recht op, is de volgende stap het aanvragen van de huurtoeslag. Geen idee of je recht hebt op huurtoeslag? Online kun je snel en gemakkelijk huurtoeslag berekenen en aanvragen wanneer je hier recht op hebt!

Bereken huurtoeslag daarom snel en vraag deze vervolgens aan wanneer je er recht op hebt. Het duurt vaak even voordat je de aanvraag is ingediend, vraag de huursubsidie dus tijdig aan!

Zorgtoeslag

Naast huurtoeslag bestaat er ook zorgtoeslag. Ook aan zorgtoeslag zitten bepaalde voorwaarden verbonden. Wil je weten of jij recht hebt op zorgtoeslag? Je kunt gemakkelijk uitrekenen of je recht hebt op zorgtoeslag en op hoeveel!

Comments are closed.