Scriptie schrijven

Graduation2

Een scriptie schrijven hoort bij het afstuderen. Veel studenten kijken ontzettend op tegen het afstuderen en dan vooral tegen het schrijven van een scriptie. Is het niet mogelijk om je scriptie te laten schrijven vragen veel studenten zich af? Helaas is dit niet mogelijk, maar hulp voor het schrijven de scriptie is natuurlijk nooit weg! En dit is uiteraard ook niet verboden.

Een afstudeerscriptie schrijven is erg lastig en moet vaak aan ontzettend veel eisen voldoen. Er is echter genoeg hulp die je kunt inschakelen wanneer je een scriptie gaat schrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handige boeken die je helpen bij het afstuderen, wellicht de mediatheek bij jou op school en natuurlijk het internet.  En wij gaan je hier uiteraard ook bij helpen!

Scriptie voorbeeld

Waar veel studenten naar op zoek gaan voordat ze een scriptie gaan schrijven, is een scriptie voorbeeld. Echter is dit niet de juiste manier om te beginnen met een scriptie schrijven, ondanks dat het natuurlijk erg aantrekkelijk is. Met een voorbeeld van een scriptie denk jij namelijk dat je al een heel eind bent, maar niets is helaas minder waar. We zullen je uitleggen waarom.

Een voorbeeld van een scriptie is op een bepaalde manier door iemand en voor een bepaalde opdracht voor een bedrijf geschreven. Jouw opdracht is hoogstwaarschijnlijk heel anders opgebouwd en daarom heb je er waarschijnlijk helemaal niets aan. De persoon waarvan jij de scriptie als voorbeeld gebruikt, denkt heel anders dan hoe jij denkt en heeft mogelijk ook bij een heel ander soort bedrijf een afstudeeropdracht gedaan. Wanneer jij deze scriptie als voorbeeld gebruikt ga je proberen om er een eigen draai aan te geven zodat die scriptie die van jou wordt, maar zo start je dus al helemaal verkeerd. Daarom is een scriptie voorbeeld zoeken niet de juiste manier om te starten met het schrijven van je scriptie.

Waar je wel een voorbeeld van een scriptie voor kan gebruiken, is de opbouw van de scriptie. Hoe is een scriptie precies opgebouwd en hoe zijn de bronnen erin verwerkt? Welke eisen heeft de school aan de opmaak en het aantal pagina’s van de scriptie etc. Let er wel op dat je een voorbeeld van een scriptie gebruikt die voldoet aan de eisen die jouw opleiding ook stelt. Wanneer je twijfelt, ga dan je eigen weg of schakel hulp in van je afstudeerdocent. Je zult de scriptie toch zelf moeten schrijven, ook in verband met het plegen van plagiaat.

Afstudeeropdracht stage

Het schrijven van een scriptie begint bij je afstudeeropdracht. Je school stelt een aantal eisen waaraan je scriptie moet voldoen, het is belangrijk om deze samen met je stagebedrijf goed door te nemen zodat de start al goed is. Vervolgens is het in veel gevallen zo dat je samen met je stagebedrijf een afstudeeropdracht samenstelt. Deze opdracht moet namelijk voor jou interessant zijn om te onderzoeken, en voor jouw stagebedrijf relevant om te weten. Neem hier dus de tijd voor en bespreek dit goed met je stagebedrijf. De afstudeeropdracht die hier uit komt, is de basis voor jouw scriptie.

Het kan ook zo zijn dat het stagebedrijf jou zelf de afstudeeropdracht laat bepalen. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk dat je goed op de eisen van je school let betreft de scriptie en het afstuderen. Welke competenties moet je behalen om uiteindelijk af te studeren en wat voor soort afstudeeropdracht moet het zijn. Ook is het voor jou fijn om te weten wat het bedrijf graag wil weten of onderzoeken. Het zou namelijk zonde zijn wanneer jij veel tijd en energie steekt in het schrijven van een scriptie, en dat deze ergens onderin een kast beland omdat het bedrijf er niets aan heeft of mee doet. Zorg er dus voor dat de afstudeeropdracht jou laat afstuderen en je stagebedrijf antwoord geeft op een of meer belangrijke vragen.

Comments are closed.